Primeri analiz odnosov z odzivi

Če bi vam navedla ustne odzive neštetih ljudi, ki so bili resnično začudeni in pozitivno presenečni nad mojo natančno analizo po tem postopku, mi morda ne bi verjeli, češ da sem si izmislila, zato da si delam reklamo – kot vemo, takšnih izmišljenih odzivov “zadovoljnih strank” po spletu kar mrgoli! Toda to, kar navajam spodaj, je zabeleženo na moji FB strani – jezikovnih napak namerno nisem spreminjala in popravljala, izjave so povsem izvirne, zaradi zasebnosti so skriti samo rojstni datumi ter imena mojih sogovornic:

PRVI PRIMER

‎ONA 1: (rojstni datum) otrok, (rojstni datum) mami

JAZ (njej, hčeri): V osnovi dobro, včasih jo nehote jeziš, ampak samo zato ker se bolje znajdeš od nje, si sposobna, dobivaš dosti energije od prijateljev ki te podpirajo, morda je ona celo malo ljubosumna, misli si, zakaj je tako ko pa ji dajem vse kar morem.

ONA 1: živjo, hvala za analizo, mislim da si dosegla pravo točko, točno tako je kot si rekla. Super si! :))

DRUGI PRIMER

ONA 2: Lepo in srčno prosim…. zase in mojega moža. Greva vsak svojo pot ali jo nadaljujeva? Samo to me zanima, če je zapisano v zvezdah.. (rojstni datum prve osebe) ‎in (rojstni datum druge osebe) HVALA ♥

JAZ: Ta odnos je v osnovi precej težaven, prva oseba je občutljiva in čustvena, od druge veliko pričakuje in jo ima rada, vendar ta druga oseba ne more izpolniti njenih želja in je do nje premalo pozorna, deluje predvsem v svojo korist, zato se druga oseba zdi prvi osebi sebična, na nek način tudi je, to vodi v težave.

ONA 2: Ema, res je težaven odnos… in vse, kar si napisala (na mojo žalost) drži. Zato imam hude boje sama v sebi, kaj narest. Ne želim razdirat družine ampak mi je v najinem odnosu na trenutke tako hudo, da bi najraje pobegnila na konec sveta pred njim in iz njega…Hvala ♥

JAZ: Za družino se splača potrudit. Za začetek nehaj pričakovat od njega kar ne moreš dobit, pa bo bolje. Najdi čimveč interesov ki te bodo izpolnjevali, in ljudi, ki te bodo podpirali. Ne misli na vajine težave. Težko je to, vsekakor, vendar se splača potrudit.

TRETJI PRIMER

‎ONA 3: (datum prve osebe) in (datum druge osebe). ljubezenski =) hvala =)

JAZ: zmerno. Sta prijatelja vendar oseba 85 več vlaga v odnos, oseba 84 pa ima interese bolj usmerjene drugam (delo, ambicije itd.) in bo zato vedno manj prispevala v odnos, kar lahko sčasoma privede do nesoglasij.

ONA 3: res je, oseba 85 se zelo trudi da bi imela lep in ljubeč odnos, kar zaenkrat uspeva. Oseba 84 pa je zelo ambiciozna in velikokrat pozablja da v življenju ni pomembno samo delo pač pa tudi ljubezen in trdno partnerstvo. Najlepša hvala za analizo =)

ČETRTI PRIMER

ONA 4: (datum rojstva prve osebe) jang in (datum rojstva druge osebe) jin, z veseljemJAZ: Težavna zveza. Druga oseba (jin-ženska) je notranje negotova in občutljiva, prvi osebi (jang-moški) daje pozornost vendar ta oseba (moški) deluje samozadostno in drugi osebi (ženski) ne daje dovolj razumevanja, spodbude in topline, skratka pozitivne energije, ki jo ta druga oseba (ženska) rabi.

ONA 4: tocno tako….zal

PETI PRIMER

ONA 5: (datum rojstva prve osebe) in (datum rojstva druge osebe)  mama – hči

JAZ: Delno kompatibilno vendar je ta mati notranje močna, hčerko vodi in obvladuje, ji sicer pomaga in daje (ali je tako bilo v preteklosti) vendar je do nje lahko tudi zahtevna, kritična, ukazovalna, jo izčrpava. Skratka njene energije so zelo močno usmerjene v hči ki pa v bistvu do matere nima energetskega spodbudnega/pozitivnega odnosa.

ONA 5: ja mati je res teška, res me je izčrpavala do lanskega julija, ko sem rekla odločno STOP. Sedaj je pa najin odnos kot sonce in dež. Skoraj nikoli ni povprečen. Ampak vem da ne smem popustit, ker me bo izpila kot pijavka. Do mame imam 100% pozitiven odnos, ravno zaradi tega odnosa sem ji vedno vse dovolila. Ali z drugimi besedami povedano: če je bila mama srečna, sem bila srečna tudi jaz. Vendar samo do lanskega julija. Sedaj gradim svojo srečo neodvisno od njenega “ploskanja” ali kritiziranja.